Βάλια Παπαχρήστου PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η Βάλια  Παπαχρήστου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Πράτσικα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, στο Laban Center στο Λονδίνο.

Βασικό μέλος του Χοροθέατρου «Οκτάνα» όπου και παρέμεινε ως χορεύτρια για οχτώ χρόνια.

Επίσης ως χορεύτρια συνεργάστηκε με την «Ομάδα Εδάφους»,

την Αντιγόνη Γύρα, τα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη,

και την ομάδα «X-it» του Φώτη Νικολάου.

Σαν κινησιολόγος-χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Εμπρός, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Θησείον, το Θέατρο Τέχνης, το Νέο Ελληνικό  Θέατρο (κ.α.), και με τους: Μιχαήλ Μαρμάρινο, Δημήτρη Μαυρίκιο, Θόδωρο Γαμψά, Γιώργο Λαζάνη, Τάσο Μπάντη, Γιάννη Κακλέα, Νίκο Καραγεώργο, Γιώργο Αρμένη, Νικαιτη Κοντούρη, Ασπα Τομπούλη, Σταμάτη Φασουλή, Ιάκωβο Δρόσο και Μαριάννα Καλμπαρη.

Υπό τη σκηνοθεσία της τελευταίας έχει επίσης χορογραφήσει τις όπερες «Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο» και «Ορφέας στον Άδη» (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), όπως και την όπερα «Πληγή» (Φεστιβάλ Αθηνών 2008).

Έχει συμμετάσχει ως performer στις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης: «Νεφέλες», «Happy End», «Άλκηστης», και «Καημός», στην  παράσταση «Ελένη» του Θεάτρου του Νότου, την όπερα «Ορφέας» στη Λυρική Σκηνή, και την παράσταση «Πεθαίνω σαν Χώρα»  σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμάρινου, όπου επίσης επιμελήθηκε την κίνηση.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Πάνο Κοκκινόπουλο για το σήριαλ «Eroica», στην ΕΤ 1.

Δίδαξε το μάθημα της κίνησης στη θεατρική σχολή του Γιώργου Αρμένη για τέσσερα χρόνια και στη θεατρική σχολή «Πράξη 7» του Θόδωρου Γράμψα, για τρία χρόνια.