Βίκυ Παναγιωτάκη PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η Βίκυ Παναγιωτάκη γεννήθηκε το 1964. Αποφοίτησε απο το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απο την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της

Δ. Γρηγοριάδου, απο την Σχολή Καλών Τεχνών ( UdK ) του Βερολίνου και επίσης απο το Εκπαιδευτικό Κέντρο Καθηγητών της Τεχνικής  F. M. Alexander του Βερολίνου ( ΑΖΑΤ ) υπο την διεύθυνση του Danny Mc Gowan. Διδάχθηκε Σύγχρονο Χορό στην Ελλάδα, Βερολίνο και στην σχολή του Erick Hawkins στην Ν. Υόρκη, Αυτοσχεδιασμό, Yoga, B.M.C. και Χορό Butoh. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Body Control, βασισμένο στην διδασκαλία του J. Pilates.

Δίδαξε χορό στην Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και UFA- Fabrik. Από το 1999 έχει διδάξει την Τεχνική Alexander στις Δραματικές Σχολές του Γ. Κιμούλη, << Μοντέρνοι Καιροί >>, << Θέατρο των Αλλαγών >> , Dock 11 του Βερολίνου, στο Ωδείο <<Μουσική Σπουδή>>, καθώς και σε Ατομικά Μαθήματα και Σεμινάρια.Μέσα απο την Τ.Α. επιμελήθηκε την κίνηση των Ηθοποιών σε Θεατρικές Παραστάσεις του Γ. Κιμούλη, Λ. Γιοβανίδη, Λ. Φιλίπποβα και F. Steckel.

Απο το 2007 διδάσκει την Τεχνική Alexander στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι μέλος της Ένωσης Καθηγητών της Τεχνικής Alexander της Γερμανίας ( A.T.V.D.)