Ιωάννα Γκαραγκούνη PDF Εκτύπωση E-mail

H Ιωάννα Γκαραγκούνη έχει σπουδάσει Μπαλέτο, Τεχνική Graham και Τεχνική Horton (μοντέρνο), Τεχνική Dunham (Ethnic), Θεατρικές Τέχνες, Ιστορία Χορού, Μουσική, Αυτοσχεδιασμό, Σύνθεση, Τεχνική Παράστασης, τζαζ, Γιόγκα, σε Αθήνα και Ν. Υόρκη, αποφοίτησε το 1991 από την παγκοσμίου φήμης σχολή του Alvin Ailey και πήρε μέρος σε παραστάσεις. Από το 1991 ώς το 2000 εργάστηκε στην Ελλάδα ως δασκάλα χορού σε διάφορες σχολές.

Ακολούθησαν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία (2000-2004) όπου διδάχθηκε από σπουδαίους δασκάλους την τέχνη και τεχνική του μπούτο. ΣτοTatsumi Hijikata Memorial Asbestos Studio, Tokyo, 2000-2003 υπό την καθοδήγηση των πρωτοπόρων: Akikο Motofuji, Yoshito Ohno, Taketeru Kudo, Yukio Waguri, Toru Iwashita, Tamano (Butoh), Oikawa Hironobu, Keitoka Takada (physical expression), Akaji Maro και Dairakudakan (Butoh και physical exercises), Akira Kasai (Butoh), Katsura Kan κ.α. στο Asahi Culture Center, Tokyo, στην τεχνική Noguchi Physical Exercises με την καθηγήτρια Hatori και στο Dairakudakan Butoh Group, Tokyo, 2001-2002, με τον Akaji Maro. Από το 2002 έως το 2004 στο Kazuo Ohno & Yoshito Ohno Dance Studio, Tokyo, υπό την καθοδήγηση των Kazuo Ohno και Yoshito Ohno και παράλληλα από το 2003-2004 στο Akira Kasai Studio, Tokyo, σπουδές στο χορό Butoh με τον Akira Kasai. Παράλληλα άρχισε να διδάσκει butoh σε μαθήματα και σεμινάρια, να χορογραφεί και να δίνει παραστάσεις.

Στην Ελλάδα έχει διδάξει σε πολλές επαγγελματικές σχολές χορού αλλά και δραματικές σχολές, και χορογραφήσει παραστάσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μέλος της επιτροπής στις εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. Μέχρι και σήμερα εργάζεται ανεπηρέαστη από συγκεκριμένες τάσεις και υφαίνει ένα στυλ χορού με δυτικές και ανατολικές επιρροές που συνδυάζει τον αυτοσχεδιασμό αλλά και την υπερβολική ακρίβεια της κίνησης.